Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /home/laveau/domains/laveau.nl/public_html/includes/menu.inc).

MVO

Bij Laveau houden we rekening met de toekomst. We staan voor een gezonde omgeving en dragen daar ons steentje aan bij. Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen leveren we een bijdrage aan een goede balans tussen mens, omgeving en economie. Niet alleen omdat dat hoort vanuit de MVO-gedachte, maar omdat we dat zèlf willen.

Laveau koopt duurzaam in. We werken bij voorkeur met producten die een EcoLabel dragen. Dit Europese milieukeurmerk wordt gebruikt voor ‘groene’ producten. En dan wel echt groen. De criteria van het Ecolabel hebben betrekking op de gehele levenscyclus van het product. Dus van grondstof tot schadelijke stoffen en afval. Voor de dagelijkse reiniging gebruiken wij bij Laveau middelen uit de Trio lijn van Boma. Deze producten beantwoorden aan de milieuwetgeving voor reinigingsmiddelen. De oppervlakte-actieve stoffen zijn voor ten minste 90% biologisch afbreekbaar. Werken met deze producten is voor ons een (bio)logische keuze.

Ook het hygiënepapier dat we gebruiken is met zorg geselecteerd. Naast de garantie voor kwaliteit, gebruiksgemak en maximale hygiëne, is het zeker ook een milieuvriendelijke keuze. Het papier draagt de Scandinavische Nordic Swan certificering. Dit betekent dat het bestaat uit duurzame en/of gerecycleerde vezels en er tijdens het productieproces zo min mogelijke uitstoot van schadelijke stoffen in lucht en water is geweest. Daarbij is heeft het papier geen ‘natsterkte’ en heeft het dus een hoge oplosbaarheid. Dit laatste geldt ook voor het toiletpapier dat Laveau gebruikt.

Natuurlijk is ‘groen’ inkopen een begin. Maar we snappen ook dat het pas stap één is. Onze medewerkers werken daarom bewust met de geselecteerde producten. Zo min mogelijk verspilling en nadenken over de stappen die je neemt. Dàt is bewust ondernemen. En dat doen we graag.